Через повномасштабну війну багато українців залишилися без роботи і не в змозі повністю оплачувати комунальні послуги. Для такої категорії передбачено житлові субсидії, які є суттєвою підтримкою особливо під час опалювального сезону. Хто може втратити цю допомогу в розпал майбутньої зими.

Починаючи з 1 грудня на українців чекають зміни у порядку оформлення субсидій. Так, заяви на отримання житлової субсидії необхідно подавати до Пенсійного фонду, не в Мінсоцполітики, як це було раніше.

Оформлення субсидій. Фото: скрін youtube

Зазначається, що українці, які вже отримують субсидії, можуть втратити допомогу наступного сезону. Залишитися без субсидії можна з низки причин. Зокрема, це зміна місця проживання. Людина не може користуватися допомогою держави одночасно за зареєстрованим та фактичним місцем проживання.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Попрощатися із субсидією доведеться, якщо вказати хибний розмір доходу. Втратити право на допомогу можна при купівлі товару, послуги чи права власності на суму 50 тисяч гривень та більше. Заборгованість із комуналки також може стати причиною втрати субсидії. Позбавити допомоги можуть, якщо заборгованість не погашається більше трьох місяців і перевищує 680 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям піднімуть прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцвиплатами з 1 грудня.

Також наш портал інформував, чи минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Крім того, ми писали, що українців змушують повертати виплачену допомогу 6500 грн: кому доведеться розлучитися з грошима.