В Україні триває війна і нові агресивні дії російської армії повністю змінюють нашу реальність. Стосується це й цін на пальне на АЗС.

На ринок палива сьогодні впливає одразу три основні чинники: долар, котирування, а також внутрішній попит. Перші два чинники сьогодні стабільні, тому сильних змін не має відбутися.

У листопаді особливих змін на ринку не відбулося, і лише поступово піднімалися ціни на автогаз, а також "гойдалки" були з А-92.

АЗС. Фото: скрін youtube

Після 20-х чисел листопада через нові обстріли з боку Росії попит значно зріс. В усьому винні проблеми з електроенергією, і люди почали робити запаси.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Я не готовий сказати, що цей попит виріс так суттєво, що потрібно було підвищувати ціни. Залишків у трейдерів і кінцевих споживачів достатньо для того, щоб ринок нормально функціонував і витримав збільшення попиту, яке зараз сталося через блекаути" - зазначає аналітик. "НафтаРинку".

У грудні, найімовірніше, АЗС вдасться зберегти поточні ціни на пальне. Зовнішній ринок знижується, і українські споживачі це відчують на собі. Якщо місяць тому тонна дизеля у Європі була на рівні 1150 доларів, то зараз це 850-900 доларів.

АЗС

Не варто також відкидати фактор блекауту. Навіть якщо у грудні все працюватиме на генераторах, тоді це позначиться лише на оптовому ринку, але не на ціни на АЗС.

"Я не говорю про дефіцит. А про підвищений попит, який не всі зможуть задовольнити. Скажімо, зрідженим газом така історія: не можна сказати, що дефіцит, але як каже один трейдер, зараз вийди на ринок і спитай, у кого купити 500 тонн, ти не знайдеш, бо все розписано. Ось така особлива робота ринку зараз", – зазначив Сіренко.

Нагадаємо, де та як можна оформити паспорт під час війни: докладні інструкції для українців

Раніше повідомлялося, що збільшення прожиткового мінімуму: що підвищать українцям з 1 грудня, крім пенсій

Також, у Херсоні дали світло, незважаючи на ракетні удари та 2-денний блекаут.