Стало відомо про те, який потрібний мінімальний трудовий стаж для того, щоб українцям вийти на пенсію у 2023 році. Це допоможе оперативно оформити усі документи.

Про це українцям нагадали у прес-службі Пенсійного фонду України.

2022 року для того, щоб вийти на пенсію у 60 років, українцям потрібно мати не менше 29 років страхового стажу, проте наступного року знову все знову зміниться.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

2023 року українцям потрібно буде не менше 30 років стажу для того, щоб вийти на заслужений відпочинок, а 2024 року потрібно буде вже 31 рік. Такі вимоги до страхового стажу зростатимуть як мінімум 6 років. 2028 року на пенсію зможуть вийти лише ті, у кого стаж становитиме 35 років.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Якщо в 2023 вам буде 60, а потрібного стажу у вас немає, тоді тут є кілька варіантів.

У першому варіанті можна попрацювати ще 3 роки і вийти на пенсію в 2026 році, коли вам буде 63, але тоді потрібно буде мати за плечима хоча б 23 роки.

Пенсіонери, скріншот з відео

Варіант 2 . Ще один етап для виходу на пенсію настане у 65 років. Щоб вийти на пенсію у 65, потрібно мати хоча б 15 років стажу. Але якщо у вас на той час не буде і 15 років, то є ще один варіант.

У третьому варіанті стоїть питання грошей. Якщо вам не вистачає для виходу на пенсію до одного року, його можна докупити. Таким чином, за рік доведеться віддати 35 376 гривень. При цьому немає гарантії, що річна сума вашої майбутньої пенсії буде хоча б дорівнює витраченим коштам.

Пенсіонери, скріншот з відео

Нагадаємо, що українці можуть втратити субсидію через борги за комуналку - у Мінсоцполітики попередили кожного

Раніше повідомлялося, що ніколи не пийте зелений чай, якщо це сталося: саме так вкорочують життя більш як половина українців

Також, за наявності якого боргу українцям можуть відмовити у субсидії: як не втратити соцдопомогу від держави