Улюблений продукт українців нарешті може стати більш доступним. Мова йде про домашнє сало, ціни на яке вперше з літа почали знижуватись.

Щобільше до зими в Україні почали знижуватися ціни на м’ясну продукцію. Наприклад, середня ціна за кілограм улюбленого багатьма українцями домашнього сала станом на 1 грудня становила 189 гривень, що на 10 грн менше, ніж у жовтні, повідомляють на порталі "Мінфін".

Аналітики порталу звернули увагу на різницю у вартості сала та зазначили, що протягом листопада середня ціна на цей продукт знизилася майже на 13 гривень — із 254,93 до 242,65 гривні.

Сало на базарі. Фото: Youtube

Відзначається, що найчастіше споживачі обирають один із двох видів подібної продукції, а саме домашнього та солоного сала. Для порівняння, якщо середня ціна домашнього сала становить на ранок 1 грудня 189 гривень, то солоне сало зараз в середньому коштує дорожче на пів сотні. Водночас слід врахувати, що його вартість коливається в залежності від магазину.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Варто відзначити, що досі ціни на сало демонстрували лише регулярне зростання, що не могло тішити українців. Зокрема, збільшення цін на домашнє сало спостерігалося з липня цього року, а на солоне сало - починаючи з травня. Проте зараз динаміка вартості на цей популярний продукт приємно дивує.

Ціни на сало, Мінфін

Ціни на сало, Мінфін

Ціни на сало, Мінфін

Ціни на сало, Мінфін

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації