Для наших читачів, які уважно стежать за цінами на харчові продукти, є кілька "солодких" новин. Йтиметься про те, яка ситуація в Україні на початок зими з цінами та запасами на складах із цукром.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації аналітиків порталу Minfin, а також від трейдерів із цукрового ринку України.

Ціни на цукор, скріншот: YouTube

За новими прогнозами фахівців, "свіжий" цукор буде дорожчим. Пояснення дуже просте: значно подорожчали паливно-мастильні матеріали. Щоб вивезти з полів на заводи понад два мільйони тонн буряків, дизпалива та бензину потрібно чимало.

Ці матеріали після початку війни зросли в ціні приблизно вдвічі. Всі ці витрати вплинуть зростання вартості цукру.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Ціни на цукор, скріншот: Minfin

В українських великих супермаркетах також знизилися ціни на цукор. Якщо ще місяць тому за кілограм цього солодкого продукту в середньому доводилося віддавати 34,61 грн., то на кінець листопада вартість знизилася до 34,27 грн. Найдешевше цукор продають у супермаркетах мережі "Варус".

Варто також нагадати, що в Україні сильно скоротилося виробництво хліба через постійні відключення електроенергії, які спровокували ракетні атаки Росії. Близько 20% підприємств хлібопекарської галузі на сьогоднішній день зруйновано чи не відновили роботу з початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, мандарини, банани, яблука продаватимуть за новими цінами: на скільки фрукти спустошать гаманці українців у грудні.

Раніше повідомлялося, готуйте часник та борщ: в Україні стрімко падає ціна на сало, а свинина – дорожчає.

Також, нові цінники на рис, хліб і борошно не так сильно б'ють по гаманцях українців: на скільки подешевшали продукти.