Роботу птахофабрик значно дестабілізують блекаути та планові відключення світла, також дорожчають затрати на їх обігрів. Внаслідок цього зростає собівартість виробництва курятини та яєць.

Виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко заявив, що такі умови змушують виробників переглядати зменшення виробництва.

Адже вже зараз внаслідок підключення електроживлення за допомогою генераторів, виробництво обходиться у рази дорожче, аніж зазвичай, пише 24 канал.

яйця на експорт

Крім того, критично важливою є безперебійна робота електроустаткування, адже воно забезпечує життєдіяльність птиці у приміщення. Фахівець пояснює, що через це виробники можуть закласти додаткові витрати у вартість продукції або ж зменшити виробництво.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

На сьогодні, за даними Мінфіну, середньомісячна ціна на десяток курячих яєць марки "Ясенсвіт" у листопаді склала 73 гривні. Водночас в грудні середня по магазинах поточна ціна піднялася до 74 гривень за десяток. Яйця марки "Квочка" наразі коштують 74,15 гривні.

Курячі яйця, скріншот: Youtube

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації