В Україні після серії масованих ракетних ударів російськими окупантами почалися відключення електроенергії і у зв'язку з цим було ухвалено рішення змінити правила розрахунку сум у платіжках за світло. Про це інформує Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

У НКРЕКУ заявили, що деяким українцям по-новому розраховуватимуть суми у платіжках за електроенергію. Суть у тому, що знижуючий коефіцієнт має враховувати період, коли українець не отримував електроенергію. І чим довше не було світла, тим вищий коефіцієнт і тим меншою буде сума в платіжці.

Відімкнення електроенергії, скріншот з відео

Нововведення торкнеться лише тих споживачів, які встигли вчасно передати показання лічильників. Решта громадян, як і раніше, оплачуватиме послуги згідно з показаннями лічильника.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Наголошується, що на операторів системи розподілу покладається обов'язок повідомляти НКРЕКУ до 25 календарного дня місяця, наступного за розрахунковим місяцем, про величину застосованого понижуючого коефіцієнта зміни споживання електроенергії при розрахунку обсягів надходження в електричні мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки.