Українці в деяких випадках мають право вимагати перерахунку суми у платіжках за комунальні послуги. Це можливо у разі, коли не встановлені лічильники або послуги, що надаються, мають низьку якість Про це йдеться в постанові уряду №151.

У разі водопостачання українці можуть заощадити лише у разі його тривалої відсутності. Так, у ухвалі йдеться, що відключення води можуть відбуватися до шести годин на добу, а загальна частка відсутності водопостачання повинна не перевищувати 30%. Якщо води немає більше цього часу, то щодобово порушення допустимого відхилення суми у платіжці має скорочуватися на 3,3%. Наприклад, якщо за місяць було три порушення, то сума зменшується на 9,9%.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

У разі відсутності електрики, то суми у платіжках будуть меншими за рахунок скорочення обсягів споживання.

Перерахунок суми у платіжці за опалення українці мають право вимагати, якщо у квартирі холодніше за 18 градусів. Втім, через війну в уряді вже попереджали громадян, що температура буде нижчою за норму на два градуси. Це потрібно, щоб збільшити шанси на успішне проходження опалювального сезону.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube

За гарячу воду можна платити на 10% менше, якщо її температура становить менше ніж 45-49 градусів, оскільки норма становить 50-75 градусів. 30-відсоткова знижка за платіжкою – якщо температура нижче 40-44 градусів.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, що українців попередили про підвищення тарифу на популярну комунальну послугу: що і на скільки подорожчає.

Також наш портал інформував, сидіть удома, за вас усе зроблять: українцям розповіли, як із 1 грудня зміниться призначення субсидій.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Денис Шмигаль розповів, що буде з тарифами на комуналку та субсидіями цієї зими: чи є привід для паніки.