Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко нагадав українцям про те, що купівля генератора - це, звичайно, добре, проте енергія, яку вони виробляють, надто дорога, щоб генерувати її постійно.

Частина громадян все ж таки можуть дозволити собі включення генератора тривалістю на кілька годин. Але вартість кіловат-години в 11 разів перевищує ту, яку сплачують побутові споживачі за електроенергію (1,68 кВт-год або 1,44 грн кВт-год, якщо використовується менше ніж 250 кВт на місяць).

Генератор, скріншот: YouTube

Через це генератори можуть використовуватися для тих, хто не хоче на них витрачати останні гроші, лише в екстрених ситуаціях – коли електроенергія відсутня протягом більше доби. Щоб підзарядити гаджети та інше.

"Генератор - це не питання ефективності, це питання суто безпеки. Я знаю багатьох людей, які мають генератор, але включають його тільки щоб зарядитися, і потім вимикають", - заявив Харченко.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Тим більше, не всі моделі генераторів можуть працювати безперебійно. Частина не розраховані те що, щоб постійно виробляти електрику. Тому рішення подібної покупки знаходиться виключно у сфері виживання.

Генератор, скріншот з відео

А ще часто нагадується, що можна відхопити штраф у розмірі 500 тисяч гривень, якщо бізнес не має ліцензії на зберігання палива, а також спеціальної документації з експлуатації цих пристроїв.

Нагадаємо, 10 найкорисніших продуктів на Землі: вони обов'язково мають бути у вашому раціоні

Як повідомляв "Знай.uа", субсидії отримають навіть боржники: як в Україні змінився процес нарахування допомоги

Знай.ua писав, українців готують до нових цін на молоко: чому подорожчання не уникнути