З початку року в українських магазинах істотно піднялися ціни на всі види товарів і ця тенденція триває донині. У той час як багато продукти продовжують дорожчати, популярні приправи утримуються у своєму ціновому діапазоні або навіть дешевшають. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Страви українців точно не будуть прісними, оскільки цінники на популярні спеції в основному утримуються на тому ж рівні, що й у попередній місяць.

Супермаркет. Фото: Знай. UA

Так, станом на 8 грудня середня ціна приправи для шашлику торгової марки "Еко" становить 7,44 гривні за 20 грамів, як і в листопаді. Ціни на даний продукт почали різко зростати ще на початку весни, але зараз, схоже, стабілізувалися.

Ціни на приправу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Сіль також не змінилася в ціні, якщо порівнювати з минулим місяцем. Кілограмова пачка в середньому коштує 32,55 гривні.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Трохи подешевшав перець чорний горошок - 5,95 гривні за 10-грамову пачку. Місяцем раніше заплатити довелося б 6,55 гривні. Цей же перець, але в 20-грамовій упаковці подорожчав з 13,40 до 13,77 гривні.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, немає світла - немає знижок: українцям загрожують дефіцитом важливих продуктів, що і як може подорожчати вже в грудні.

Також наш портал радить, яких цін на продукти чекати українцям через блекаут: прогноз на молочку, м'ясо, овочі та фрукти.

Крім того, ми писали, вітаміни стають доступнішими: супермаркети порадували новими цінами на апельсини, мандарини, банани і лимони.