У зв'язку з ситуацією в країні попит на павербанки зріс у рази, тому і з асортиментом і цінами в магазинах все не дуже радісно. Втім, купувати павербанк необов'язково, адже його можна власноруч зробити вдома та ще заощадити. Про це пише "24 канал".

Українці живуть за умов, коли світло подають за графіком і при цьому зберігається високий ризик повного блекауту. Саме тому важливо бути готовим до тривалої відсутності світла та мати під рукою зарядну станцію або потужний павербанк, щоб була можливість хоча б зарядити телефон.

Як вибрати надійний повербанк: фото з Facebook

Так, спорудити павербанк можна навіть самостійно. Деякі складові доступні у продажу, інші можна знайти навіть вдома.

Корпус

Павербанк може мати пластиковий або металевий корпус, а також складається з елементів живлення та плати з електричними елементами. Всі компоненти доступні у вільному продажу та виділивши трохи часу їх можна знайти в інтернеті. Рекомендується купувати корпус одразу з потрібною платою, яка дасть змогу заряджати пристрій.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Елементи живлення

Необхідно купити літій-іонні акумулятори 18650, що зовні схожі на великі батарейки. Обсяг павербанку залежатиме від їхньої кількості.

Павербанк. Фото: скрін youtube

Збір частин

Нічого дуже складно немає, потрібно лише вставити акумулятори в корпус, з'єднати всі елементи і поставити на зарядку.

Раніше портал Знай повідомляв, які генератори можна встановлювати на балконі та як їх безпечно використовувати: поради на час відключення світла.

Також наш портал інформував, як під час відключення електроенергії убезпечити власний будинок: інструкція з використання свічок та генераторів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як зробити з картоплі свічку, яка горітиме дуже довго: світло, романтика та вечеря.