На українському плодоовочевому ринку відбулися зміни. Деякі позиції зросли в ціні, а пропозиція інших скоротилася. У середині грудня майже перед Новим роком моніторинг підготував проект EastFruit.

Щодо фруктів, то варто відразу попередити, що в Україні подорожчали мандарини на +38%. У той же час, коли вже минулого тижня основну частину пропозиції становила імпортна продукція, ціни на груші трохи просіли до $1,72/кг. Незважаючи на це, вартість залишається майже вдвічі вищою, ніж роком раніше.

Фрукти. Фото: скрін youtube

На овочевому ринку ситуація склалася так. Так, картопля знизилася в ціні в Україні, тоді як в інших країнах все було відносно стабільно. Споживачі продовжували повідомляти про незадовільну якість продукції, що рухало ціну вниз.

До того ж багато фермерів не планували довгострокове зберігання картоплі в поточному сезоні і намагалися форсувати свої продажі. У підсумку ціна на картоплю в Україні знизилася до $0,14/кг. Морква подорожчала на +13% і її запаси продовжують виснажуватися, середня ціна досягла майже одного долара США.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що новорічний стіл 2023 року подорожчає в половину: названі продукти, які до кінця року буде складно дістати

Як повідомляв Знай.ua, скільки українцям доведеться віддати за ялинку на Новий рік: ціни стартують від 550 гривень

Також портал Знай.ua писав, що новорічні свята без фруктів? Скільки зараз просять продавці за апельсини, мандарини та банани