Про важливість сну для здоров'я людини та ефективної роботи мозку знають усі, стосовно цього питань не виникає ні в кого. Проте, яка кількість сну дійсно вважається необхідною для організму?

Як стверджують фахівців, люди, які сплять менш як шість і більше ніж десять годин на добу, часто страждають на метаболічний синдром, який супроводжується високим рівнем цукру в крові, гіпертонією, а також низьким рівнем "хорошого" холестерину.

Як бачимо, шкідливим вважається не лише короткий сон, але й тривалий. Вчені навіть заявляють, що якщо люди спатимуть менш як 6 і понад 10 годин протягом тривалого часу, то це може призвести до смерті.

Сон, фото lisa

Відзначається також той факт, що зниження кількості сну більше впливає молодих людей, ніж літніх. І пояснюється це наступним чином: зменшення сну у літніх й так відбувається саме собою.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Водночас для молодих збільшення годин на сон є відносним поняттям, адже людина інколи під час відпочинку може також непомітно для себе заснути.

Кім того, нещодавно американські вчені повідомили, що хронічний недосип приводить до зменшення уваги вп'ятеро, а також збільшує час на реакцію вдвічі. То ж здоровий сон необхідний не лише для підтримання здоров'я, але й підтримання нормальної продуктивності.

Здоровий сон, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову