За останній рік багато українців забули про ажіотаж довкола "євроблях", причини і так усім зрозумілі - не до цього було. Проте ці "ластівки" нікуди не зникли, в країні дуже багато автомобілів на реєстрації Європейського союзу, які не вивезли в заявлені законом терміни, також багато авто, які ніхто не розмитнював. Нагадаємо, таким "водіям" загрожує штраф.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню одного з популярних українських атвоблогерів у мережі YouTube.

Євробляхи, скріншот: YouTube

Слід зазначити, що останнім часом співробітники поліції стали знову уважніше ставитися до виявлення фактів керування такими автомобілями, внаслідок чого водії почали отримувати штрафи, а деяких уже позбавили посвідчення.

Так, за керування автомобілем на іноземній реєстрації, який своєчасно не вивезено за межі України, передбачено штраф 8500 грн. Штраф виноситься правоохоронцем на місці зупинки (ч.8 ст.121 КУпАП). Вперше автомобіль не вилучається.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Якщо порушення вчинено цим водієм повторно протягом року, штраф складає вже 17 000 грн. Водночас водій позбавляється права керування терміном на 1 рік з вилученням авто або без такого (ч.9 ст.121 КУпАП).

Нагадаємо, скасування постанови копів за порушення правил дорожнього руху: українським водіям показали, як усе зробити правильно.

Раніше повідомлялося, нові збори для водіїв: за що нові автолюбителі платитимуть більше у новому році.

Також, водіїв порадували оновленими цінами на бензин, дизель та автогаз: що і на скільки подешевшало.