На даний момент розмір мінімальної заробітної плати в Україні становить 6,7 тисячі гривень. Останнє підвищення зроблено з 1 жовтня минулого року, тоді її збільшили на 200 гривень. Що буде з "мінімалкою" у 2023 році, розповідає інформаційний портал "Факти".

У 2023 році рівень мінімальної заробітної плати залишиться без змін, тобто 6,7 тисячі гривень. Підвищення "мінімалки" вирішили не проводити, оскільки в умовах війни більша частина бюджету йде на інші, важливіші потреби.

зарплата, скріншот з відео

Так, за словами заступника міністра фінансів Романа Єрмолічева, в умовах військового стану держава в першу чергу спрямовуватиме бюджетні кошти на інші пріоритетніші напрями, а саме в сектор оборони та безпеки, на виконання соціальних зобов'язань держави та медицину, у тому числі програму медичних гарантій. Зазначається, що витрати на соціальне забезпечення та пенсійні виплати не зменшуватимуть.

Гроші. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

До речі, у погодинному розмірі мінімальна заробітна плата українців у 2023 році становитиме 40,46 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переадресація пенсій та субсидій: українцям, які отримують виплати через "Укрпошту", розповіли про корисну послугу.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.