Гаманці українських пенсіонерів стануть "пухлішими" після весняної індексації. Втім, на велику надбавку можуть розраховувати не всі, а лише окремі групи пенсіонерів.

Так, з 1 березня в Україні має відбутися індексація пенсійних виплат. На скільки зростуть виплати пенсіонерів поки що точно невідомо, але за попередніми даними індексація може становити 24%. Якщо нічого не зміниться, це стане найбільшим підвищенням з моменту запуску щорічної індексації.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Зазначається, що на найбільші збільшення можуть розраховувати пенсіонери з високими пенсіями. Наприклад, якщо людина отримує 4166 гривень пенсії, то збільшення варто очікувати у розмірі тисячі гривень. При цьому, якщо розрахунковий розмір пенсії у людини набагато нижчий, ніж мінімальна пенсія, то індексація взагалі може його не торкнутися.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

До речі, в уряді вже всерйоз взялися за ідею запровадження накопичувального рівня пенсій у країні. Втім, проводитимуться зміни вже після війни. Це дозволить працюючим українцям забезпечити собі гідну пенсію. Чинних пенсіонерів нововведення не торкнеться.

Раніше портал Знай повідомляв, з вас – реєстрація, з них – субсидія: як безробітним українцям отримати допомогу на сплату комуналки.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, додаткові виплати до пенсії від ПриватБанку: хто з українців може стати багатшим.