В Україні з початку війни почастішали дзвінки за кордон, тому клієнти мобільних операторів почали користуватися роумінгом. Незважаючи на сподівання, ЄС не хоче вводити "Роумінг як вдома" для українців, але в Єврокомісії обіцяють, що незабаром українці зможуть безкоштовно користуватися цією послугою.

Кількість людей, які користуються роумінгом із українськими SIM-картками, дуже зросла порівняно з попередніми роками. Однак роумінг коштує досить дорого, а на законодавчому рівні безкоштовні дзвінки поки що не введені.

Стільниковий зв'язок. Фото: Youtube

Щоб клієнти залишалися задоволеними, мобільні оператори співпрацюють зі своїми західними партнерами щодо продовження дії пільгових роумінгових тарифів.

Київстар

У 2023 році абоненти разом з оплатою тарифного плану отримують стандартний пакет послуг за кордоном без додаткових доплат. Безкоштовний сервіс продовжить діяти у 27 країнах Європи.

Популярні новини зараз

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Vodafone

Абонентам доведеться платити за роумінг із 12 січня 2023 року. Ця послуга коштує 50 гривень на місяць. За ці гроші можна отримати 10 Гб, 100 хв (70 хв у мережі, 30 хв на інші напрямки).

lifecell

Оператор не уточнює, чи працюватиме з принципом "Роумінг як удома", але збільшення обсягу послуг за межами України відбулося з 1 січня. Роботу продовжить акція "Гігабайти без кордонів", яка діятиме у 32 країнах. А до 28 лютого 2023 року буде продовжено "Хвилини для України". Вона налічує від 100 до 300 хвилин для дзвінків до України.

Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде

Нагадаємо, гаманці пенсіонерів стануть "пухлішими": хто отримає велику надбавку в 2023 році

Раніше ми писали, повісткове "сафарі" в Україні: у яких місцях протизаконно роздавати "запрошення"