В Україні ціни на паливо падають, хоча експерти прогнозували протилежне вже після Нового року. Здешевленню сприяє те, що темпи постачання залишаються високими, а ще конкуренція між мережами АЗС зростає.

Третій тиждень січня запам'ятався падінням цін на пальне на паливному ринку, як зазначає аналітик профільного видання "НафтаРинок" Олександр Сіренко.

АЗС. Фото: скрін youtube

Це сталося через тиск оптових цін. Великі мережі АЗС, включаючи OKKO та WOG, знизили ціну на 1 грн/л, а АЗС групи "Приват" та АЗС "Укрнафти" 20 січня знизилися на 2-3 гривні. І всі ці мережі наполегливо борються за водія на середньостатистичному авто. Сіренко прогнозує, що ціни патимуть і надалі.

"Я думаю, що OKKO і WOG підуть далі і знизять ціну ще на гривню, оскільки попереднє зниження цін не дало їм якогось особливого результату. А "Приват" та "Укрнафта" занулять очікуваний результат. ми, швидше за все, побачимо подальше загострення конкурентної боротьби та зниження цін", - зазначає експерт.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube

Але не варто забувати, що в лютому набуде чинності ембарго ЄС на російські нафтопродукти, і це може повністю змінити ситуацію, тому водіям варто приготуватися.

Нагадаємо, курс долара в лютому: експерт пояснив, як зміниться валютний ринок наступного місяця

Раніше ми писали про те, що Київстар, Lifecell та Vodafone озвучили ціни за популярну послугу

Як повідомляв Знай.ua, Нафтогаз відкрив власний інтернет-магазин: що і за якими цінами пропонують українцям