Деякі українці можуть претендувати на грошову підтримку від держави у розмірі 900 гривень. Ці виплати оформляються як допомога на оплату комунальних послуг і вони ніяк не впливають на субсидію. Хто і як може отримати кошти, розповіли у Міністерстві з реінтеграції окупованих територій.

Громадяни, які безкоштовно розмістили у себе внутрішніх переселенців, під час опалювального сезону мають право на виплати у розмірі 900 гривень. Ця сума виплачується за кожного поселеного переселенця. Є умови для отримання фінансової підтримки.

Гроші. Фото: скріншот youtube

Найголовніше – відсутність боргів за комунальні послуги. Крім того, із переселенця забороняється брати кошти за оренду житла чи окремої кімнати.

Для оформлення виплат потрібно звернутися до найближчого ЦНАПу або органу соцзахисту, надавши пакет документів власника будинку та громадян зі статусом ВПО, яких він поселив у себе. Слід пам'ятати, що коли ВПО припиняє проживання у житловому приміщенні власника або кількість поселених збільшується, то про це необхідно повідомити виконком.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з вас – реєстрація, з них – субсидія: як безробітним українцям отримати допомогу на сплату комуналки.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати по 16 тисяч гривень: хто може розраховувати на виплати і як оформити заявку.