Наші читачі мають знати, що громадяни України мають право та можливість самостійно розрахувати, чи є у них варіант отримати допомогу на оплату комунальних послуг. Нагадаємо, що вже цього року субсидіями займаються представництва Пенсійного фонду України.

Так, субсидію на оплату комуналки мають право отримати домогосподарства у тому випадку, якщо обов'язковий платіж допомоги буде меншим, ніж сума з оплати комуналки.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення, скріншот: YouTube

Насамперед, щоб підрахувати обов'язковий платіж, необхідно дізнатися середньомісячний дохід домогосподарства для одного члена сім'ї.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Після цього отримане число ділиться на розмір прожиткового мінімуму (з 1 січня його сума дорівнює – 2589 гривень). Далі отриману суму поділяють на 2 і множать на 15%.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Таким чином буде розрахований відсоток середньомісячного доходу. Його необхідно помножити на сукупний сімейний дохід за місяць та вийде сума обов'язкового платежу у гривнях. Також варто додати, що сума отриманої субсидії дорівнюватиме оплаті за комунальні послуги мінус обов'язковий платіж.

Є ще інформація, що українці можуть подати заявку на отримання субсидії онлайн. Для того, щоб отримати допомогу, не виходячи з дому українцям, необхідно зайти в особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (ПФУ) та пройти форму реєстрації для отримання допомоги.

Нагадаємо, покриє не все: коли субсидіантам потрібно платити за комуналку.

Раніше повідомлялося, гаманці пенсіонерів стануть "пухлішими": хто отримає велику надбавку в 2023 році.

Також, гідні пенсії будуть, але не у всіх: у Мінсоцполітики "обрадували" українців.