В 2022 році фермери постачали достатньо цибулі, тому про дефіцит і мови бути не могло, але в новому сезоні українці можуть спостерігати різкий стрибок цін. Наразі вже доводиться віддавати близько 30 гривень за кілограм.

Про це заявила президент Асоціації виробників часнику України та представник нідерландської компанії Gourmet Юліанна Мусса. За її словами, ціни на цибулю підуть далі і навіть можуть стати рекордними.

Овочі. Фото: скрін youtube

"Це не остання ціна, вона може бути більшою. Я вважаю, що в 2023 році буде рекордна ціна на цибулю, яку ми могли бачити. Також слід враховувати транспортні витрати та логістику з різних країн, починаючи з Польщі, Нідерландів, Єгипту та Казахстану. Сьогодні логістика неймовірно дорога. Тому цей фактор потрібно враховувати обов'язково", - зазначила вона.

З минулої осені податок на імпорт цибулі становить 10%, а це ще один ключовий фактор, який впливає на ціну. Експерт заявила, що якщо підсумовувати все це, вартість цибулі сягне 50 грн/кг.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Але не лише в Україні спостерігається така ситуація, у країнах Європи також зафіксували рекордні ціни на цей овоч. Наприклад, на Філіппінах цибуля продається за ціною 13 євро/кг, тобто вже дорожча за яловичину. Від посухи постраждав і найбільший експортер цибулі у Європі – Нідерланди.

Нагадаємо, ноги в руки та на касу: в Україні субсидії стануть "живими", що зміниться з 1 лютого

Раніше ми писали, порівняння цін у супермаркетах Німеччини та України - різниця колосальна

Як повідомляв Знай.ua, ще на 50% дорожче: українців чекає черговий стрибок цін на продукти - які причини