Курячі яйця — один із продуктів, які найбільше подорожчали 2022 року. У січні 2023 року їхня вартість залишається високою - у середньому до 75 гривень за десяток. Чого чекати від цін надалі спрогнозували в Інституті аграрної політики.

До подорожчання десяток курячих яєць у супермаркеті можна було в середньому придбати трохи більше ніж за 30 гривень. За даними Мінфіну, зараз вартість майже в 2,5 раза вища — близько 74 гривень за десять штук.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Фахівці зазначають, що принаймні протягом перших 6 місяців 2023 року українці не побачать бажаного здешевлення яєць. Ймовірно, їхня вартість утримуватиметься на нинішньому рівні. Причин цього більш ніж достатньо, зокрема сезонне зниження продуктивності курей. Також зниженню цін не сприятиме підвищений попит на яйця, який очікується під час Великодніх свят.

Яйця, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Водночас високі цінники на продукцію утримують низку інших проблем, спровокованих повномасштабною війною. Це порушення логістичних ланцюгів, взаємозв'язків між учасниками ринку, зростання цін на енергоносії та автомобільне паливо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.