Попит на тепличні помідори на українському ринку помітно зріс, але пропозиція при цьому стала нижчою, що спровокувало різкий стрибок цін. Чому склалася така ситуація, розповідають аналітики проєкту EastFruit.

Аналітики наголошують, що головним постачальником в Україну тепличних томатів у цю пору року є Туреччина, але через несприятливі погодні умови країна помітно зменшила постачання овочів на зовнішні ринки. Таким чином, пропозиція тепличних помідорів на українському ринку скоротилася до мінімуму.

Ціни на помідори, скріншот з відео

Зазначається, що імпортні помідори пропонуються за ціною від 65 до 73 гривень за кілограм, що загалом на 10% перевищує цінники, які спостерігалися наприкінці минулого тижня.

Масла у вогонь підливає і те, що більшість тепличних комбінатів повністю завершили реалізацію овочів попереднього обороту, а ось попит на ринку залишається високим. Це дає поштовх цінам, які вже й так у середньому в 1,5 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Овочі. Фото: Youtube

Багато учасників ринку припускають, що зростаюча цінова тенденція є тимчасовою і вже з середини лютого відпускні ціни на томати почнуть падати. Зазначається, що саме у цей період на ринок вийдуть українські тепличні комбінати з новим оборотом овочів.

Раніше портал Знай повідомляв, котлети, шашлик та салко – прощайте: українцям не вистачає грошей на м'ясо, а цінники підвищуються.

Також наш портал інформував, ідеально для гриля чи бульйону: супермаркети порадували цінниками на яловичину.

Крім того, ми писали, млинці чи оладки? В українських супермаркетах оновили ціни на сир та сметану.