Для наших читачів давно не секрет, що в країні після періоду святкових днів різко піднімаються ціни майже на всю лінійку молочних продуктів. Насамперед "страждає" цінник на молоко. Ми писали, що середня ціна за грудень минулого року трималася на рівні 37 гривень за літр. Сьогодні молоко в середньому торгується майже за 39 гривень.

Справа в тому, що відомі мережі українських супермаркетів оновили ціни на твердий сир та сметану. Погляньмо на реальні цифри.

Про це стало відомо завдяки інформації експертів порталу Minfin.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Вартість сметани

За місяць трохи в ціні додала сметана. Так, продукт жирністю 15% у грудні коштував у середньому 39,51 грн. за 350 грам, а у січні ціна зросла до 40,35 грн. Сметана жирністю 20% подорожчала із 47,00 грн. до 47,35 грн. за 340 грам.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Ціни на сметану, скріншот: Minfin

Вартість твердого сиру

Згідно з відкритими даними, сир твердий "Ланки Гора" голландський 45% за 1 кг продається в Novus - 439,00 грн, в Auchan - 384,00 грн. Середня ціна: 411,50 грн. А ось сир твердий "Комо" російський 50% за 1 кг торгується у Novus – 399,00 грн, у Auchan – 372,90 грн. Середня вартість зупинилася на показнику – 385,95 грн.

Ціни на твердий сир, скріншот: Minfin

Нагадаємо, ідеально для гриля чи на бульйон: супермаркети потішили цінниками на яловичину.

Раніше повідомлялося, що продукти, які подешевшали за рік в Україні, незважаючи на загальну дорожнечу: чим покупцям себе побалувати.

Також, котлети, шашлик та салко – прощайте: українцям не вистачає грошей на м'ясо, а цінники підвищуються.