Українських водіїв перевірятимуть на алкогольне чи наркотичне сп'яніння за новими правилами. Як зміниться процедура, розповів представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За новими правилами огляд водія на місці зупинки на водіння у стані алкогольного сп'яніння має проводитись з відеозаписом або у присутності двох свідків. Це нововведення відноситься і до перевірок водія на наркотики або вплив лікарських засобів, що знижують швидкість реакції та увагу.

Поліція - фото Патрульна поліція України

Варто зазначити, що допустима норма алкоголю у крові водія може досягати 0,2 проміле. Якщо під час перевірки виявлено показник вище за норму, то недобросовісному водієві доведеться викласти чималий штраф.

Так, вперше попавшись п'яним за кермом водієві, доведеться заплатити 17 тисяч гривень штрафу і походити пішки без посвідчення водія 12 місяців. Повторне порушення карається суворіше: 34 тисячі гривень штрафу та три роки без прав.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Автомобіль. Фото: скрін youtube

Якщо за рік водія двічі трапиться п'яним за кермом, то йому доведеться попрощатися з автомобілем та правами на 10 років, відсидіти за ґратами 15 діб та виплатити 51 тисячу штрафу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв від п'яти до десяти діб арешту: українським водіям нагадали про покарання за відсутність маленької сумочки.

Також наш портал інформував, в Україні запровадили нові правила оформлення електронного техпаспорту: враховуйте кожен нюанс.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв штраф від 340 до 680 гривень: водіям нагадали про покарання за поширене порушення.