Українцям доводиться сплачувати доставлення газу, яке в рази відрізняється в залежності від регіону.

Наприклад, у той час, як одна сім'я має щомісячно платити 100 грн, інша, споживаючи ту ж кількість газу, заплатить близько 770 грн. Для порівняння, для киян вартість становить лише 38 копійок за куб, тоді як у Вінницькій області ("Газпостачсервіс") ціна сягає 2,95 грн за кубометр.

Водночас відзначається, що вартість доставлення газу однакова незалежно від обсягів споживання. Про це йдеться в аналізі цін, опублікованому виданням "Газправда".

Пояснюється, якщо у січні ви не користувалися газом, то у лютому отримаєте платіжку. Водночас сума у платіжці зазначатиметься виходячи з обсягів споживання за минулий газовий рік (з жовтня до жовтня) та тарифу вашого облгазу.

"Нафтогаз", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Показати ще

Таким чином, як пояснили фахівці, різниця у цих тарифах може сягати 7,7 раза. То ж чим більше споживачів блакитного палива, тим менша вартість доставлення для кожної окремої родини. Тому у Києві один із найнижчих тарифів на доставлення газу.

Водночас у Вінниці за кожен кубометр доводиться платити 2,11 грн (окремо за газ як товар і ще 2,11 грн – за доставлення). Для порівняння у Дніпрі ціна складає 1,51 грн, у Запоріжжі – 1,1 грн.

Варто зауважити, що з 1 січня в Україні перерахували розмір плати за доставлення газу. Хоча тариф і не змінився, проте у платіжках враховуватимуть нові обсяги споживання. Таким чином щомісяця протягом місяця буде визначено однакову суму, яку потрібно платити незалежно від того, користувалися ви газом чи ні.

Лічильник газу, фото: Знай.ua

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро