Ситуація з житловими субсидіями, заробітними платами та пенсіями у лютому практично не зміниться. Про це повідомляє портал "Апостроф".

Субсидії

Так, як Пенсійний фонд скасував безготівкову грошову виплату пільг, у тому числі субсидій, допомогу на оплату комунальних послуг у лютому не нараховуватимуть автоматично. Це означає, що субсидіанту, який отримав допомогу у готівковій формі, доведеться вносити оплату за комуналку самостійно, розпоряджаючись виплатами. Виплата субсидій здійснюватиметься на банківський рахунок або на "Укрпошті" разом із пенсіями.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Зарплата

Мінімальна зарплата в лютому, а також наступні місяці 2023 року не змінюватиметься і становитиме 6700 гривень.
Водночас, деякі українські компанії планують підняти заробітні плати співробітниками. Підвищення може становити від 5 до 30%. Відчутне зростання зарплат очікується у приватному секторі економіки, а у державному секторі збільшення оплати праці проводитиметься повільніше.

Зарплата в Україні, кадр з відео

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Пенсії

У лютому прожитковий мінімум для непрацездатних осіб і мінімальна пенсія не змінюватимуться, залишаючись на рівні 2093 гривні. Найближче підвищення виплат може статися після індексації у березні.

Раніше портал Знай повідомляв, українські пенсіонери втратять до 50% виплат: у ПФУ дають лише 10 днів.

Також наш портал інформував перерахунок субсидії в опалювальний сезон: що потрібно зробити українцям, щоб встигнути до приходу тепла.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не плачте, не витрачайте нерви: як українцям легко та швидко відновити пенсійне посвідчення, аж два способи.