Лютий зустрів українців новим стрибком цін на популярний овоч — капусту. Поціновувачам салатів із цього овочу чи борщу доведеться у прямому розумінні вивертати кишені. Як змінилася вартість, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Вираз на "вагу золота" вже можна розглядати не як фразеологізм, а як реальну оцінку деяких товарів та продуктів в українських супермаркетах. Зокрема, не тішать цінники такий популярний овоч, як капуста, яка з приходом лютого різко піднялася в ціні. Тепер закупляючись на борщ чи салат доведеться витрачати помітно більше.

Ціни на капусту. Фото: скрін youtube

Так, станом на 1 лютого за один кілограм молодої капусти доведеться викласти загалом 54,40 гривні. Наприклад, у січні середній цінник становив 38,90 гривні за кіло. Отже, капуста піднялася у вартості одразу на 40%.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Показати ще

З білокачанною капустою ситуація не настільки сумна, але її подорожчання не обійшло стороною. Так, за кілограм цього овочу в лютому доведеться віддати в середньому 13,47 гривні. При цьому у січні середня ціна становила 13,14 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.