Швидкого зростання цін на продукти у лютому українці не побачать, проте цінники на певні групи товарів піднімуться. Прогнозом поділився аналітик УКАБ Максим Гопка у коментарі "24 каналу".

На думку експерта різкого злету цін у лютому не очікується, але це може статися, якщо в Україні повністю зникнути вид продуктів, проте це малоймовірно. Він зазначив, що від інтенсивного підвищення цін виробників утримує низька купівельна спроможність українців.

Супермаркет, фото: Знай.ua

"Ми у найближчі кілька місяців спостерігатимемо незначне зростання цін на кілька відсотків, проте ця тенденція виключно стосуватиметься овочів", - вважає Максим Гопка.

Також експерт додає, що якщо початок весни буде теплим, то низка продуктів зміниться в ціні у бік зменшення або принаймні стабілізується. Зокрема, це стосуватиметься овочів. За прогнозами до кінця лютого, овочі можуть подорожчати на 5-7%.

Популярні новини зараз

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Показати ще

Хліб, супермаркет: фото Знай.ua

Окрім того, прогнозується незначне підвищення цін на хліб. Це обумовлено подорожчанням інгредієнтів для виробництва хліба та збільшенням витрат на енергоресурси. Очікується, що хліб підніметься від 5 до 7%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи сидимо на овочах? У супермаркетах показали, наскільки змінилися ціни на овочі в Україні.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.