В Україні планують урізати пенсії деяких громадян. Хто ризикує втратити частину виплат, йдеться у законопроєкті №8321, який уже зареєстрований у Верховній Раді.

Автори законопроєкту мають намір урегулювати питання із пенсійними виплатами для колишніх суддів Конституційного суду України (КСУ). Зазначається, що ця категорія пенсіонерів отримує виплати у розмірі 50% від заробітної плати судді КСУ, що становить понад 150 тисяч гривень. Розмір пенсії пропоную урізати до 30% від зарплати, тобто трохи більше 90 тисяч гривень.

Пенсіонерка. Фото: Znaj.ua

У пояснювальній записці зазначається, що на даний момент розмір пенсії одного судді КСУ у відставці дорівнює розміру 70 мінімальних пенсій. Фінансування їх пенсій здійснюється з держбюджету, який за умов війни навряд чи дозволяє зводити кінці з кінцями.

Автори документа наголошують, що в країні має бути розумний діапазон у пенсійному забезпеченні кожного українця, особливо у цей складний період, який принесла повномасштабна війна.

Популярні новини зараз

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Не може пенсія одного судді у відставці у 100 разів перевищувати мінімальну пенсію в країні і не може бути відірваний від стану економіки України на даний час", - наголошується в пояснювальній записці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ПФУ розповіли, як досягти підвищення суми виплат субсидії, якщо доходи вашої родини впали.

Також наш портал інформував, 200 гривень – це мало? Скільки отримують українці, які працюють на заслуженому відпочинку, свіжі цифри.

Крім того, ми писали, покращення відчують не всі: кому накопичувальна пенсія лише ускладнить життя.