У перші дні лютого відпускні ціни на цибулю вкотре піднялися та встановили історичний рекорд. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

За даними аналітиків відпускні ціни на цибулю досягли позначки 30-35 гривень за кілограм. Це в середньому на 11% дорожче ніж тижнем раніше. До того ж, цінник у 35 гривень за кіло є рекордним за всю історію незалежної України. Зазначається, що лише в порівнянні з минулим роком цибуля в середньому піднялася в ціні в 4 рази.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Таке стрімке подорожчання, зокрема, викликане дефіцитом пропозиції даної продукції на українському ринку. Це сталося через постійні перебої з електроенергією, які призвели до псування значної частини цибулі у сховищах.

Ціни на цибулю, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Показати ще

Аналітики впевнені, що цибуля продовжить встановлювати нові цінові рекорди, оскільки попит на продукцію не знижується, а запаси у багатьох українських господарствах вичерпані. При цьому експерти не роблять ставок на імпортну цибулю, оскільки багато постачальників скоротили постачання продукції на зовнішні ринки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, чи не капуста, а "золото": супермаркети різко підняли ціни на овоч, заплатити доведеться майже на 40% більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що насититися вітамінами взимку вже не так просто: в Україні відчутно подорожчали мандарини, апельсини та яблука.