Українцям слід забувати про пільгові тарифи на електроенергію, а також інші комунальні послуги. Скільки найближчим часом доведеться платити за світло населенню, - розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу на українському Медіацентрі.

Олександр Харченко заявив, що найближчим часом тарифи на електроенергію для населення не підвищуватимуть. Однак він радить українцям забувати про існування пільгових тарифів, причому не лише на світ, а й на опалення та воду. За словами експерта, Україні потрібно якнайшвидше переходити на ринкові ціни.

Платіжка. Фото: скрін youtube

Все це рудименти пострадянського періоду, коли на цьому були побудовані великі корупційні схеми. Нам потрібно переходити до європейської практики, коли ми матимемо чесні ринкові ціни, конкурентну ситуацію і водночас адресно-цільову субсидію для нужденних Олександр Харченко

Комуналка, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Експерт наголосив, що штучне утримання тарифів на комунальні послуги несе за собою низку проблем, зокрема це велика корупція, неефективність та серйозний тиск на державний бюджет.

Раніше портал Знай повідомляв, доведеться платити понад 10 гривень за куб: українцям показали нові ціни на газ у лютому.

Також наш портал інформував, чи платіжки витягнуть останні копійки? В Україні прогнозують підвищення тарифів на деякі комунальні послуги.

Крім того, ми писали, в Обленерго розповіли, чому суми у платіжках українців за електроенергію не знизилися і на кілька гривень.