Українські виробники зіткнулися з цілою низкою проблем та випробувань після початку повномасштабної війни, які відбилися на кінцевій вартості продукції, зокрема популярних соусів. Скільки на початку лютого коштує майонез та кетчуп в українських супермаркетах, показують дані моніторингу порталу Мінфін.

Будь-яка продукція виготовляється із сировини, ціни на яку не стоять на місці, особливо в умовах війни. Також сильно "тиснуть" на кінцеві ціни перебої з електроенергією. Такі звичні всім продукти як майонез та кетчуп також дорожчають під впливом цих та інших факторів.

Супермаркет. Фото: скриншот з відео

Так, станом на 4 лютого майонез торгової марки "Королівський смак" 67% у середньому коштує 41,36 гривні за 300-грамове впакування. Це дешевше, що минулого місяця, коли цінник був на рівні 44,20 гривні. Проте водночас майонез торгової марки "Щедро" 67% з 43,05 гривні подорожчав до 45,42 гривні за упаковку вагою 300 грамів.

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

З кетчупом ситуація не краща – у лютому він подорожчав більше ніж на 2 гривні. На цей час продукт торгової марки "Торчин" до шашлику в середньому коштує 27,58 гривні за 270 грамів. У січні цінник був на рівні 25,35 гривні.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на цукор, борошно, сіль продавці знову змінили цінники: чи це вдарить по гаманцях українців.

Також наш портал інформував, в Україні подорожчали ще одні важливі продукти: свіжі ціни на вершкове та соняшникову олію.

Крім того, ми писали, по-жирному вже не буде: українські супермаркети поділилися новими цінами на солоне сало та свинину.