Продукти харчування з початку повномасштабної війни сильно подорожчали і стали однією з головних статей видатків українських сімей, тому багато хто хапається навіть за найменший шанс заощадити. На початку лютого в супермаркетах стали вигідніші ціни на печериці, салат та часник. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

На початку лютого в популярних мережах супермаркетів трохи знизилися ціни на печериці, салат та часник, що дає шанс трохи заощадити тим, кому цікава ця категорія товарів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 4 лютого кілограм печериць у середньому коштує 113,63 гривні. У попередньому місяці ціна була вищою – 117,31 гривні за кіло. Вартість грибів коливається від 108,90 до 123 гривень за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Салат подешевшав дуже мало. У перші дні лютого середній цінник становить 55,63 гривні за 170 грамів, при цьому в січні продукт продавався по 55,67 гривні.

Ціни на салат. Фото: скрін Мінфін

Часник у супермаркетах у середньому коштує 111,95 гривні за один кілограм, що вигідніше, ніж було попереднього місяця. У січні вартість становила 116,73 гривні за кіло.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, наш портал інформував, по-жирному вже не буде: українські супермаркети поділилися новими цінами на солоне сало та свинину.