Призовники цього року зіткнуться з новими правилами військового обліку. Тепер для того, щоб влаштуватися на роботу, або вступити на навчання — слід мати приписку військового обліку.

У Постанові № 1487 "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів" зазначено, що цього року будуть брати безробітних, а також тих, хто був змушений переїхати з зони воєнних дій.

Повістка, скріншот: YouTube

У документі зазначено, що для територіальних центрів комплектування діє спрощена процедура постановки на військовий облік військовозобов’язаних, які зареєстровані як безробітні. Також у ТЦК мають право мобілізувати таких військовозобов'язаних.

Раніше центри зайнятості не мали тісної взаємодії з ТЦК. Через повномасштабне вторгнення ситуація змінилась. Відтепер центри мають передавати військовим повний список осіб чоловічої статі, які мають статус безробітних.

Популярні новини зараз

"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Протягом семи днів після отримання запиту від ТЦК міські, районні, міськрайонні центри та філії регіональних центрів зайнятості мають передати інформацію про реєстрацію безробітних.

Також спрощує військовий облік внутрішньо переміщених осіб. Наразі місцева влада має контролювати ВПО, які стають на військовий облік. якщо особа, яка переїхала з постійного місця проживання у зв’язку з бойовими діями та претендує на отримання фінансової допомоги повинна стати на облік за новим місцем проживання. В іншому випадку – фінансову допомогу від держави надавати не будуть.

Нагадаємо, ми писали, що військкомат ловить, як злочинців: українці вимагають заборонити видавати повістки на вулиці, у ТРЦ та магазинах.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям можуть анулювати вже видані повістки: у яких випадках це можливо.

Також "Знай.ua" інформував, що відома астрологиня розповіла, коли прийде "мирний процес" в Україну.