Картопля – один із головних інгредієнтів для багатьох страв, які люблять українці. Через активне споживання даного овочу у народі його прозвали "другим хлібом". Втім, ціни на нього з кожним місяцем стають менш народними. Про це свідчать дані, опубліковані на порталі Мінфін.

Картопля займає значну частину раціону багатьох українців, адже використовується для приготування різних салатів, супів або просто вживається у вареному, смаженому чи запеченому вигляді. Відповідно, попит на овоч є завжди, і підвищення цін відчувають мільйони гаманців українців.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Так, станом на 7 лютого кілограм картоплі в середньому коштує 9,97 гривні, що трохи дорожче, ніж минулого місяця. У січні середній цінник був на рівні 9,76 гривні за кіло. При цьому молода картопля в ціні не змінилася – 15,90 гривні за кіло. А ось рожевий також подорожчав, але суттєвіше з 12,01 до 13,90 гривні за кілограм.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Показати ще

Варто зазначити, що, незважаючи на подорожчання ціни на картоплю, далеко не рекордні. Наприклад, у липні 2021 року цінник доходив до 16,31 гривні за кіло, а у травні 2019 року було встановлено ціновий рекорд, який, на щастя, ще не був побитий – 20,88 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, ми писали, збанкрутуємо не лише на яйцях: у лютому значно подорожчали популярні продукти.