Слідом за багатьма іншими популярними продуктами, в Україні подорожчала цибуля. Ціни на цей овоч зросли у 4,5 раза. Фахівці пояснили причини рекордного підвищення її вартості на ринку.

Зокрема, відзначається, що українці активно купують товар і пропозиція стрімко зменшується, а це своєю чергою провокує зростання цін.

Аналітики профільного проєкту EastFruit, які щодня моніторять ситуацію на вітчизняному ринку, повідомили, що фермери продають якісну цибулю за 33-39 грн/кг. А це на 10% дорожче, ніж було тиждень тому.

Цибуля, скріншот: YouTube

Водночас за їхніми словами, хоча й список країн, що завозять цибулю до України, розширився, однак імпортного овочів недостатньо, щоб задовольнити підвищений попит. Тому про зниження цін наразі не йдеться.

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Отже, на цей час цибуля коштує в 4,5 раза дорожче, ніж в аналогічний період 2022 року. Згідно з прогнозами продавців, ціни й надалі йтимуть вгору. То ж вартість цибулі збільшуватиметься пропорційно до скорочення запасів у сховищах аграріїв.

На сайті Мінфіну оприлюднили актуальні ціни на цей товар. Так, в супермаркетах цибуля продається за середньою ціною 43,82 грн/кг. Для порівняння, минулого місяця вартість овочів становила 34,89 грн/кг. Найдешевше її можна купити у торговельній мережі "Новус", де цибуля коштує 36,89 грн/кг.

Водночас біла цибуля також зросла в ціні за місяць – з 79,90 до 87,90 грн/кг. Середня вартість синьої цибулі зросла з 50,04 до 54,50 грн/кг.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро