На офіційній сторінці Пенсійного Фонду України у соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про те, як отримати виплату на похорон пенсіонера.

Допомога виплачується тій людині, яка займається цим процесом. Розмір державної допомоги залежить від Законів - "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб" або "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пенсіонерка, фото: Знай.ua

У першому випадку допомога виплачується у розмірі тримісячної пенсії. Воно не може бути менше п'ятиразового розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (2684 грн * 5). У другому випадку розмір допомоги - дві пенсії, які пенсіонер отримував до моменту смерті. І в тій, і в іншій ситуації державна допомога нараховується на банківський рахунок тієї людини, яка займається похованням.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

"Потрібно подати такі документи: паспорт та ідентифікаційний код; заява про виплату допомоги на поховання (заповнюється під час прийому); витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера; реквізити свого поточного банківського рахунку", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, українським пенсіонерам готують "сюрприз": яких змін в оформленні та отриманні виплат чекати вже скоро

Як повідомляв "Знай.ua", вчителям- пенсіонерам дозволили працювати: Конституційний суд скасував припис

Знай.uа писав, надбавка за вік не прийшла? У Пенсійному фонді пояснили, хто залишиться без "бонусів"