Для всіх наших читачів, які уважно стежать за цінами на продукти, є цікаві новини. Цього разу варто поговорити не про найважливіші продукти харчування, а про те, як і чим зараз українці розбавляють прості страви.

Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів оновили ціни на популярні приправи, такі як сіль, цукор та чорний перець. Давайте дізнаємось, як змінилися цінники.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin.

Бакалія, скріншот: YouTube

Вартість цукру

Солодкий продукт, яким українці роблять чай, каву та багато іншого приємнішим на смак - цукор трохи подешевшав у лютому. Станом на 18 лютого за 1 кг цукру кристалічного у магазині Auchan беруть 33,60 грн., у Metro – 33,90 грн., а у Varus – 33,50 грн. Середня ціна цього місяця - 33,67 грн. А от у січні у середньому цукор продавали по 33,86 грн.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Вартість солі

Не завжди хочеться їсти кашу або будь-яку іншу страву, якщо вона прісна. Найпопулярніша серед українців приправа харчова сіль трохи зросла в ціні. Так, за один кілограм солі у супермаркеті Varus беруть 28,50 грн., у Megamarket – 37,60 грн. Цього місяця виходить середня ціна на харчову сіль – 33,05 грн. Якщо порівнювати із січнем, то за 1кг тоді брали в середньому 32,55 грн.

Ціни на сіль, скріншот: Minfin

Вартість перцю

Також є і новини про спецію, яку люблять любителі "гостроти". Найчастіше, якщо йдеться про перце, його продають у супермаркетах невеликими порціями. Так, за перець чорний горошок 10 гр у магазині Auchan беруть 5,60 грн., а за упаковку у 20 гр у Novus – 15,69 грн., у Metro – 12,51 грн., Megamarket – 14,80 грн.

У лютому середня ціна – 14,33 грн. Минулого місяця перець чорний горошок у середньому коштував за упаковку 10 гр – 5,60 грн., а за упаковку у 20 гр – 13,79 грн.

Ціни на перець горошком, скріншот: Minfin

Нагадаємо, чи можна купити яйця та молоко в Україні за низькими цінами: продавці змінили вартість.

Раніше повідомлялося, "золоті" вітаміни: супермаркети приголомшили новими цінами на яблука та лимони.

Також, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.