В Україні продовжується зростання цін на продукти харчування, зокрема на каву. Цей бадьорий напій суттєво подорожчав останнім часом. Лише за місяць вартість середнього пакування злетіла на 20 гривень.

У той же час подешевшали продукти, які частенько поєднують з кавою - цукор і вершки. Портал "Мінфін" підготував для українців моніторинг зі свіжими цінами.

Кава з вершками. Фото: Youtube

На початку 2023 року упаковку розчинної кави Nescafе Gold вагою 120 грамів в середньому продавали за 148,64 грн., а в лютому ціна різко злетіла до 169,61 грн. Торік, у цей же період, цей продукт коштував 108,73 грн. Це означає, що кава подорожчала на понад 60 гривень.

Моніторинг цін на каву, дані Мінфін

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Протягом минулого року ціни на цукор теж коливалися, але дефіциту не було, оскільки запаси були значними. З жовтня вже зафіксували здешевлення, яке триває до сьогодні. За місяць ціна впала з 33,86 грн/кг до 33,67 грн/кг.

Моніторинг цін на цукор, дані Мінфін

Вартість вершків потихеньку підвищувалася до кінця 2022 року, але вже в новому році стабілізувалася. Продукт подешевшав за місяць на 1 гривню і зараз вершки жирністю 10% продають у середньому по 21,11 грн. за 200 грам.

Моніторинг цін на вершки, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що сніданок буде ситним: в Україні змінилися ціни на гречку, рис та макарони

Як повідомляв Знай.ua, скільки українцям доведеться заплатити податку за житло у 2023 році: комусь пощастило більше

Також портал Знай.ua писав, 1700 гривень на оплату комуналки: як українцям оформити заявку, щоб отримати державну допомогу