Український ринок сильно збіднів, якісних овочів та фруктів дедалі менше, а ціни не припиняють зростання. Така ситуація спостерігається в інших країнах світу. Експерт розповів споживачам, чого чекати у найближчому майбутньому.

Окрім цибулі, яка стала буквально "золотою" останнім часом, можуть виникнути проблеми і з іншими овочами з борщового набору, попередив керівник проекту "АПК-інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорев.

Овочі та фрукти, ринок: фото ttelegraf

Морква недавно подешевшала, оскільки фермери намагалися максимально розпродати врожай. Але ось після розпродажу ціни будуть підніматися, тому що ті, хто все ж таки притримав продукцію, врахують у ціну зберігання на генераторах.

"Зараз на опті ціна 20-23 гривні за кілограм, але може дійти і до 30 гривень. У Європі через посуху врожай моркви теж знизився, у нас "випала" Херсонщина. Тому пропозиція невелика", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Вартість може піднятися і на капусту, але буряки та картопля будуть доступні для покупців. При цьому тепличні овочі вже продають за захмарними цінами: вітчизняні огірки – по 180 гривень, а турецькі – по 100-120 гривень. Але експерт не виключає, що ситуація може стабілізуватися.

"Багато тепличних господарств взагалі не закладало врожаю, наприклад, Калинівський комбінат стоїть. Ті, хто виростив, порахували всі витрати. Адже і газ, і пелети, і електроенергія, і логістика — все подорожчало. Чи будуть українці купувати огірки за такою ціною - питання відкрите. Не виключено, що цінники доведеться знижувати", - заявив він.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, в Україні подорожчало борошно - скільки просять у супермаркетах

Раніше ми писали про те, що продуктивність ферм знизилася: в Україні фіксують зростання цін на молоко