Щоб вчасно підготувати своє тіло, душу та мозок до переходу на літній час, необхідно розпочинати роботу над собою вже зараз. Адже в Україні досі діють правила, згідно з якими стрілки годинника переводять на годину вперед або на годину назад, залежно від сезону - зима це, або літо.

Ось уже у неділю, 26 березня, відбудеться перехід на літній час. Важливо знати, як підготувати організм до неминучого стресу, щоб це не вдарило по здоров'ю та працездатності, пише портал "На пенсії".

перехід на літній час, фото: Pxhere

Формально переведення годинника має відбутися о 3 годині ночі з 25 на 26 березня. Однак стрілки годинника можна перевести ввечері, щоб "пом'якшити удар" перед сном. І також легко перевести "внутрішні стрілки" організму, як на годиннику не вийде.

Перехід в інший час завжди пов'язаний із стресом для організму. Особливо якщо йдеться про перехід із зимового на літній час. В цьому випадку у нас забирають цілу годину сну, переводячи стрілки хронометра на годину вперед.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Однак і в цьому випадку можна підготувати свій організм, щоб неминучий стрес від переходу був менш відчутним. Спосіб "лягти спати на годину раніше" малоефективний, оскільки якщо ви звикли засипати в один час, то все одно заснути на годину раніше не вдасться.

Українці. Фото: скрін youtube

Якщо почати готуватися до цього заздалегідь, приблизно за тиждень-два, зміщуючи графік свого сну поступово на 10-15 хвилин, то ви встигнете підготувати свій організм до нового графіка сну.

Крім того, з вечора перед переходом на літній час постарайтеся захистити організм від стресів (наскільки це зараз можливо) щоб якісно виспатися.

Для цього не дивіться на ніч жахастиків і не слухайте негативних новин. Краще послухати перед сном приємну музику і випити якийсь заспокійливий трав'яний чай.

Нагадаємо, ще рано "ставити хрест" на одязі: як вивести жуйку за допомогою одного пальця – унікальний лайфхак.

Раніше повідомлялося, лайфхак на вагу золота: навіщо досвідчені господині додають у воду лимон при варінні яєць.

Також, розквітнуть ще пишніше: несподіваний лайфхак із пивом для кімнатних квітів, про це знають одиниці.