Наші читачі пам'ятають обіцянки уряду, що в Україні до кінця опалювального сезону тарифи на світ не підвищуватимуть. Що ж, ось уже за кілька тижнів опалювальний сезон закінчиться, а чиновники вже "трудяться" на тому, як змінити тарифи на електрику.

Першим, хто заявив про те, що тарифи необхідно піднімати, то це голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський, а після нього про схожі маніпуляції заявив радник Дениса Шмигаля Юрій Бойко.

Про це нагадав один із українських телеканалів.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Підвищення тарифів обґрунтоване неможливістю покрити відновлення зруйнованої енергоінфраструктури за рахунок енергокомпанії, адже ті продають електроенергію за зниженою вартістю.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Показати ще

За словами радника прем'єра Юрія Бойка, наразі напрацьовано близько 10 сценаріїв зміни тарифів. Зокрема, за так званими "поличками" (зараз 250 кіловат-годин, було 100).

Вимкнення світла, фото: Знай.ua

"Я противник такого підходу. Перші 250 кіловат-годин нічим з точки зору вартості не відрізняються від наступних, а визначати стан споживачів за обсягом споживання некоректно. Яким буде рішення, подивимося. Традиційний важкий вибір між економічною очевидністю і політичною доцільністю", - зазначив Бойко.

Також Юрій Бойко припускає, що перегляд тарифів на електрику у бік збільшення може викликати невдоволення у громадян, які завжди нервово реагують на подібні підвищення. Проте адресні монетарні субсидії для незахищених верств населення матимуть змогу повністю нівелювати соціальну напругу.

А ось на думку експерта з житлово-комунальних послуг Олега Попенка, якщо тарифи вирівнюватимуть у розрізі споживання — той, хто більше споживає, більше платитиме, то це цілком прийнятні зміни.

Нагадаємо, Денис Шмигаль заспокоїв українців через підвищення тарифу на світ: ціна поки що не зростає.

Раніше повідомлялося, дешевше виростити свої: в Україні стрімко дорожчають овочі з "борщового набору" та популярні фрукти.

Також, тарифи на електроенергію зростуть, але подорожчання відчують не всі: що чекає на українців.