В Україні затвердили зміни до порядку надання допомоги щодо часткового безробіття. Про це у facebook повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На виплату допомоги з часткового безробіття у 2023 році виділено 226 мільйонів гривень. Передбачається, що допомогу зможе отримати 21 тисяча громадян.

Виплати. Фото: скрін youtube

У Мінреінтеграції уточнили, що перерахування коштів на виплату працівникам допомоги з часткового безробіття здійснюється регіональним центром зайнятості на поточний рахунок фізичній особі-підприємцю або роботодавцю.

У відомстві зазначили, що зміни до порядку надання допомоги з часткового безробіття передбачають спрощену процедуру підтвердження відсутності заборгованості роботодавцями та ФОП перед державним чи місцевим бюджетами. Також за новими правилами цей вид допомоги не надається, якщо щодо роботодавця чи ФОП відкрито ліквідаційну процедуру.

Популярні новини зараз

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube

"Змінами передбачено, що допомога з часткового безробіття не надається у разі, якщо щодо роботодавця або ФОП відкрито ліквідаційну процедуру або він визнає свою неспроможність своєчасно виконувати зобов'язання перед кредиторами", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, якщо виживати на мізерну пенсію не хочеться: два способи підняти виплати на заслуженому відпочинку.

Також наш портал інформував, як оформити довідку та виплати ВПО для себе та дитини в онлайн-режимі: інструкція від Мінреінтеграції.

Крім того, ми писали, у яких випадках військові втрачають право на компенсацію після отримання поранення чи інвалідності: важливі нюанси.