Українці не втрачають надії, що ціни на продукти "чарівним чином" почнуть знижуватись. Однак ніякої магії немає, просто відразу декілька факторів впливають на ціну, тим більше сезон тепличних овочів у країні відкладається. Але невдовзі все зміниться.

Експерти попереджають, що ситуація з тепличними огірками є досить складною через регулярні атаки окупантів. Господарства були змушені розпочати сезон посадки та збирання врожаю пізніше.

Огірки, фото kobrincity

Про це повідомляють керівник тепличного господарства Дубово-Агро Василь Міракін та заступник керівника Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

"Стало питання про вирощування самої розсади, тому що розсада без досвітлення не вирощується взагалі. Це натрієві лампи, вони дуже багато споживають, і ми фактично ніде не могли ні закупити розсаду, ні виростити її самостійно, і це змістило сезон приблизно на півтора місяці", - пояснив Міракін.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще
Огірки можуть подешевшати через 2-3 тижні до 40 гривень, оскільки пропозиції буде більше. Тим більше скоро почне надходити продукція з парників і городів.

Овочі в супермаркеті, фото press.lv

Однак із томатами ситуація набагато складніша, а дійде вона навіть до дефіциту тепличної продукції. Це пов'язано з проблемами вирощування у таку пору року.

"Ціна на помідор зростатиме, зниження ціни очікується, швидше за все, десь на кінець серпня. Ціна складе десь 25-40 грн, коли в хід піде вже український польовий помідор", - заявив підприємець.

Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua

Нагадаємо, готуємося витрушувати з гаманців останнє: овочі та фрукти можуть злетіти в ціні ще на 10-20%

Раніше ми писали про те, що вистачить одного пакету: українські супермаркети підняли ціни на цибулю, моркву, капусту та картопля.