В Україні стрімко зростають ціни на продукти харчування, зокрема ті, що входять до категорії першої необхідності. Так, у другій половині березня у супермаркетах злетіли ціни на популярну крупу – рис. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все складніше забезпечити себе продуктами харчування, адже попри уповільнення темпів інфляції цінники в магазинах продовжують зростати. Йдеться навіть не тільки про якісь "делікатеси", а про звичайні крупи.

Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube

Так, станом на 21 березня довгий рис в середньому пропонується по 86,40 гривні за один кілограм. У лютому середній цінник на крупу становив 75,15 гривні за кіло, тобто продукт злетів у ціні більше ніж на 11 гривень.

Рис круглий також подорожчав. У другій половині березня середній цінник на нього тримається на рівні 79,07 гривні за кілограм. Минулого місяця вартість становила 76,58 гривні за кіло.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Натомість рис довгий пропарений навпаки — подешевшав. На даний момент середній цінник у супермаркетах становить 67,60 гривні за кіло, а минулого місяця цей рис коштував 70,55 гривні за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на гречку падають, а "борщовий набір" дорожчає: у Держстаті розповіли, що можуть купити собі українці.

Також наш портал інформував, що півзарплати за помідор: цінники на овоч злетіли до 250 гривень за кіло, чи є надія на здешевлення.

Крім того, ми писали, на борщ не вистачить, але можна зварити рагу: в Україні дешевшає картопля, а морква та капуста різко дорожчають.