За часів тривожного та трагічного 2022 року в Україні провели масштабну індексацію пенсій, однак громадяни, які працюють на заслуженому відпочинку, підвищення виплат не відчули. Нашим читачам, які мають відношення до отримання пенсій і продовжують працювати, важливо знати, що в поточному році індексація все ж таки пройде і для таких категорій.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення, скріншот: YouTube

Повідомляється, що перерахунок виплат працюючим пенсіонерам, які після перерахунку пенсій отримали щонайменше два роки страхового стажу, проводиться на підставі заяви.

Його потрібно подати до ПФУ чи Порталу електронних послуг ПФУ. Все залежить від того, коли громадянин отримав додатковий стаж після перерахунку.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Оформлення, скріншот: YouTube

Терміни перерахунку

Перерахунок пенсії провадиться на початку місяця після надходження заяви, якщо вона подано до 15 числа. І з перших чисел наступного місяця, якщо заява подана після 15.

Важливо, що можна не звертатися із заявою до ПФУ тим, хто з 1 квітня одержав два і більше років стажу після попереднього перерахунку пенсій станом на лютий місяць року, в якому провадиться перерахунок. Таким чином, перерахунок передбачено автоматично.

Цього року автоматичний перерахунок для працюючих пенсіонерів буде проводитись у порядку та на умовах, встановлених КМУ.

Нагадаємо, 2 520 гривень усім охочим: як березнева індексація змінила розмір "стандартної" пенсії.

Раніше повідомлялося, підвищення пенсійного віку і нова індексація: у Мінсоцполітики розповіли, що чекає на українців.

Також, доплата до пенсії з 1 квітня: у кого скоро зростуть доходи.