В Україні продовжують зростати цінники на овочі та фрукти, натомість і популярна зелень не тішить доступністю. Наприклад, супермаркети оновили ціни на зелену цибулю, кріп та петрушку. Скільки коштує ця продукція, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В українських магазинах тримаються рекордні цінники не лише на тепличні овочі, такі як огірки та помідори, а й на популярну зелень.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Зелена цибуля

Станом на 23 березня за 100 г зеленої цибулі українцям у середньому доводиться викладати 44,30 гривні. Минулого місяця цінник був трохи нижчим – 42,53 гривні. Діапазон цін коливається в межах 38,00–51,90 гривні за 100 грамів, залежно від супермаркету.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Кріп

Пучок кропу вагою 100 грамів у середньому пропонується по 41,40 гривні. Місяцем раніше вартість була нижчою – 39,24 гривні за 100 грамів. Водночас кілограм кропу можна купити дешевше, ніж у лютому – за 475,20 гривні замість 481,37 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Петрушка

Петрушка зросла у ціні з 36,75 до 36,95 гривні за 70 грамів. Водночас, за 100 грамів зелені доведеться викласти 41,40 гривні замість 41,26 гривні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні почали знижуватися ціни на огірки: як змінилася вартість овочів у супермаркетах.

Також наш портал інформував, звичні соуси обійдуться недешево: супермаркети показали нові ціни на томатну пасту, кетчуп та майонез.

Крім того, ми писали, ціни досягнуть "дна": 2023 року малина на українському ринку різко подешевшає, а попит буде мінімальним.