У разі конфіскації майна на потреби армії у воєнний час, влада має заплатити компенсацію власникам.

Яке майно зазвичай вилучають та коли виплачують компенсацію, повідомляє адвокатське об'єднання "Кравець і партнери".

Авто, скріншот: YouTube

На потреби армії зазвичай можуть вилучати автомобілі, які дійсно принесуть користь військовим. Однак під відчуження можуть потрапити й квартири. Втім, за словами юристів, у відповідному законі не прописані конкретні умови, за яких вилучається майно, та не зазначено, що це допускається лише у зоні бойових дій.

За словами адвокатів, закон передбачає виплату компенсації власникам вилученого майна, але вона може бути з відстрочкою.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Переважно вилучають комерційні та вантажні авто, які є в автопарках юридичних компаній. Однак не виключення, що можуть вилучити легковий транспорт пересічних громадян.

Поліція, авто, скріншот: YouTub

Вилучення майна може проводитись лише на підставі рішення певних органів. генерального штабу ЗСУ, командування видів Збройних Сил, об'єднаного оперативного командування, управління оперативних командувань, територіального управління, командування військових з'єднань, частин ЗСУ, головнокомандувача ЗСУ або ж РНБО.

Після ухвалення рішення про вилучення майна складається відповідний акт, він має бути підписаний власником майна та уповноваженими особами військового командування.

Нагадаємо, ми писали, що "судна колона" з ядерними боєголовками проїхала по всій Великобританії: друзі України показали путіну свої "горішки".

Як повідомляв "Знай.ua" 7 років за ґратами та 40 тисяч гривень штрафу: всім "безликим" водіям загрожує жорстке покарання.

Також "Знай.ua" інформував, Держекоінспекція передасть захисникам позашляховики: потрібні для оборони країни.