Ціни на овочі останнім часом дивують своїми різкими стрибками. Вони то падають, то підвищуються. На це є декілька причин - проблеми з постачанням імпорту, а також нестача запасів та продукції місцевих фермерів.

Українські супермаркети вкотре оновили вартість огірків, помідорів та болгарського перцю. Дещо встигло трохи подорожчати, але акцент все ж таки на падінні цін.

Овочі в супермаркеті, фото press.lv

За даними порталу "Мінфін", у березні огірки суттєво знизилися в ціні з 119,48 грн/кг до 106,00 грн/кг. Гладкі ще більше подешевшали майже на 37 гривень і зараз коштують 100,23 грн/кг. А ось колючі із 170,26 грн/кг до 139,90 грн/кг.

Ціни на огірки, дані Мінфін

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Червоні помідори теж радують падінням цін із 107,09 грн/кг до 99,50 грн/кг, проте інші види – рожеві та сливка, значно подорожчали. Найприємніші ціни можна зустріти у МегаМаркеті – 89,90 грн/кг, а Новусі та Варусі дорожче – до 104,60 грн/кг.

Ціни на помідори, дані Мінфін

Перець болгарський жовтий встиг подорожчати. Наразі він у середньому коштує 198,60 грн/кг, що майже на 10 гривень більше, ніж місяцем раніше. Цінники від 179,90 грн/кг у Метро та до 216,90 грн/кг у Варусі.

Ціни на перець, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що українські супермаркети в березні підняли ціни на свинину і сало: де дешевше купити

Як повідомляв Знай.ua, залишимося без гарніру? В українських супермаркетах ростуть ціни на гречку, рис і макарони

Також портал Знай.ua писав, що пенсії не встигають за цінами: українцям показали, як за рік змінилася вартість ковбаси, м'яса, молочки, овочів та хліба